Talousuutiset Talousuutiset englanniksi Talousblogit Keskustelu

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Goldberg

Sivuja: [1]
1
Helsingin pörssi / Vs: Nokia ja Lumia vuonna 2013
« : 15.04.2013 - 21:09:07 »
Jos ei 8 miljoonaa mene Q1:llä, niin ei sitten koskaan.

Terskaki povas positiivistä tulosta syksylle. Ei voi kyllä mennä ku ylöpäin.

Jännitys tiivistyy. 8 milj. osuis ennusteiden ylälaitaan tän hetkisillä tiedoilla.

Lainaus
Reutersin kokoaman konsensusennusteen mukaan Nokia myi tammi-maaliskuussa 5,6 miljoonaa Lumia-puhelinta. Ennusteet vaihtelevat 8 ja 4 miljoonan kappaleen välillä.

2
Törmäsin tällaiseen Morningstarin artikkeliin, jossa osakestrategi Paul A. Larson kertoo 15 perusviisautta osakesijoittajalle.

7. Keskity siihen, mitä osaat. Uskalla myöntää jos et tiedä tai ymmärrä jotakin. Pesäpallotermein: sijoittamisessa kaikkia palloja ei tarvitse lyödä, vaikka syöttö olisikin putoamassa lautaselle. Uskalla olla kärsivällinen ja odottaa herkkusyöttöä ennen kuin pamautat. (- En tiedä mitä tarkoittaa. Ajoitus on ennustamisen ohella tunnetusti se vaikein asia mitä tulee pörssiin, pesäpallossa voi olla sitten eri. Osakepoiminta ei sekään ole mikään graalin malja, kysy vaikka sitä tekeviltä rahastoilta.)

Taitaa tarkoittaa sitä Buffetin hokemaa ohjetta et ei saa sijoittaa liiketoimintaan mitä ei ymmärrä. Mikä sitten suojeli Buffetia esim it-kuplalta. Pesäpallometafora on jotenki hämmentävä tähän kohtaan.

Mitä sanoit ajoituksesta niin se on kovin vaikeaa ja samalla pirun tärkeää. Oli pitkään harkinnassa ostaa H. J. Heinz Companya mutta Buffetin Berkshire sekoitti soppaa ja osakkeen hinta pomppasi ulottumattomiin. Samalla tuli opetus että joku tietää aina enemmän, jopa siinä määrin että tutkimuksia on aloteltu sisäpiirikaupoista. Paljon käytetään sisäpiiriä tietoa hyväksi mutta tilille voi joutua jos alkaa ahneeksi.


3
Idioottivarma sijoitus on ottaa pitkään salkkuun osakkeita ja jättää pelijohdannaiset varmoille idiooteille!

4
Oletteko tutkineet, onko Nordnetille jotain järkevää vaihtoehtoa tällä hetkellä? Ei saisi olla korkeita kiinteitä kuluja.

Eipä tuollaista taida oikein olla Suomen markkinoilla. Silloin tällöin hiukan vilkuilen ympärinsä, mutta kuukausimaksuttomuus on edelleen aika kovaa valuuttaa ja kaupankäyntihinnatkin kuitenkin kivijalkapankkeja edullisemmat. Mielellään sitä näkisi kilpailua, mutta pahalta taas näyttää.

Helsingin ja muiden Pohjoismaiden pörssissä näyttäisi pystyvän käymään kauppaa aika edullisesti ruotsalaisen NordnetDirektin (aik. AktieDirekt) kautta, mutta siinä ei pääse konsernista eroon.

Ulkomaille sitten Kauppalehden keskusteluissa suosittelivat Lynxiä (Hollannin ja Saksan toimistoista oli kokemusta) tai sitten Interactive Brokersia, mutta siellä on 10$ kuukausittainen minimimaksu.

Tämä NordnetDirekt onkin houkutteleva. Miksiköhän on vielä noin halvat hinnat ja mihin perustuu?

Olen tutkinut sen verran kanssa, että just2trade.com ja Vanguard  välittäjänä ottavat myös suomalaisia (nonresident aliens) asiakkaita. Vanguardilla ilmaiset toimeksiannot omiin mutual fundeihin ja etf:iin. Säilytys ilmainen kunhan ei muutamaa tonnia säilyttele tilillä. Oliko 10k raja ja sittenkin puhutaan 20e vuodessa(?). Osakkeet 7 $ toimeksianto.

Just2trade:lla lienee samat ehdot ku jenkeillekin eli 2,50 $ per toimeksianto eikä säilytyskuluja. Sopii tarkistaa.

Näiden kanssa saa sitten varautua täyttelemään ja lähettelemään lomakkeita. Ovat hyviä kuitenkin holdaajille ja ulkomaisten arvopaperien ostoihin. Etenkään vanguard ei ole treidaajille.

5
Tällä kertaa Nordnet ei ostanut pois kilpailijaa vaan Saxo Privatbank (ent. Saxo-ebank, Saxo-Etrade, E*TRADE...) yksinkertaisesti luovutti Suomen ja Ruotsin liiketoiminnan kanssa. Liiketoimintaa ei siis anneta eteenpäin vaan nyt on ainakin tälle asiakkaalle lähetetty, että pulju vain "keskittyy Tanskaan" ja Ruotsi sekä Suomi saavat painua... Käskivät vain ilmoitella mihin paperit ja rahat siirretään.

Volyymi ei tainnut riittää ja lafka poistuu nyt lopullisesti takavasemmalle. Tämä Saxo privatbankin omin sanoin "strateginen päätös" tekee nyt sen että online-välityksessä hintakilpailu poistuu sitten samaa tietä. Suomalaista puhdasta online-välittäjää ei kai enää olekaan ollut vähään aikaan ja kauempaa saa nyt hakea. Nyt täytyy ainakin itse hakea jenkkipaperien välittäjä muualta. Nordnetin 15e per kipale on vähän ryöstöä. Pelolla jään odottamaan miten Suomen ja Ruotsin hinnastojen nyt käy kun on varaa vähän nostella.

No Nordnetin kurssi ei kummemmin tähän reagoinut. Voi olla että saxobankin jo kerran pelastama etrade (ruotsi/suomi) ei ollut enää todellinen uhka ja hintojen nostot oli tehty jo aikaisemmin. Ei tietoa onko päätös julkistettu jossain yhteydessä jo aikaisemmin.

6
Maailman pörssit / Vs: First Solar, Inc. (FSLR)
« : 09.04.2012 - 19:07:00 »
Japanilais-itävlaltalaisella yhteistyöllä tekivät tuollaisen materiaalin. "Aurinkokennotekstiili", vai miksi sitä kuvailisi, jolla on aika vakuuttavat ominaisuudet. Huomattaa lienee se että vastaavat teknologiset hyppäykset muuttavat alan suuntaa kummasti. (En tiedä mikä käytännön merkitys ja kaupalliset soveltamismahdollisuudet kyseisellä materiaalilla sitten on, mutta vaikea nähdä merkittäviä rajoituksiakaan.)

Esittely: http://www.tiede.fi/uutiset/4653/ennatysohut_aurinkokenno_venyy_ja_taittuu

Naturen artikkeli: http://www.nature.com/ncomms/journal/v3/n4/full/ncomms1772.html

7
Pyöreä huone / Vs: Vieraskirja
« : 20.02.2012 - 16:04:33 »
Mielenkiinnolla seurataan kanssa että mitä tulee :)

8
Maailman pörssit / Vs: First Solar, Inc. (FSLR)
« : 17.02.2012 - 19:07:23 »
Tervehdys! Muistui noista kuvista mieleen tällainen kuva johon olen törmännyt. Piti etsiä hetki.Lähde: http://1bog.org/blog/what-if-solar-power-had-fossil-fuel-like-subsidies-infographic-b/

Uskon että tuossa on perää. Voi olla, että täytyy turvata omaa Exxon Mobil omistusta ja sijoittaa pieni sivupotti vaikka tähän FSLR:ään ...tai sähköautoihin. A123 Systems (AONE) tai Toyota?

First Solarista vielä, että Buffetikin taisi sijoittaa siinä uskossa, että muut tulisivat perässä, kuten kävi raideteollisuuden kanssa. Olisi kiva vaan saada negatiivisempiakin näkemyksiä. Nämä Saksan tuet kokivat jotain takapakkia muuten, vaikka en muista karsivatko niitä ja kuinka isolla kädellä.

Sivuja: [1]