Talousuutiset Talousuutiset englanniksi Talousblogit Keskustelu

Kirjoittaja Aihe: Soprano  (Luettu 25068 kertaa)

Vinkki

 • Vieras
Soprano
« : 08.05.2014 - 15:03:09 »
Yhtiökokouksessa oltuani, kiinnostukseni kasvoi suuresti tätä yritystä kohtaan. Ja salkku myös. Hallituksen uusi jäsen on venäjän postin hallituksessa ja Sopranolla on kiinnostusta tuonne suuntaan, eli isoa nousua ja kasvua on luvassa. Kun katsotaan vauhtia millä yritys on kasvanut uskon että tämäkin tulee tapahtumaan nopealla aikavälillä.

Finpron kaupat toteutuu kesäkuun alkuun mennessä. Tästä saa kivan piikin ja nopean tuoton. Hintataso on nyt 1,2-1,3. Kun kauppa toteutuu osake tulee nousemaan 1.8 - 2.1e tienoille.

Nousu päälistalle tulee näkymään osakkeen hinnassa, tietysti pienellä viiveellä.

Itse pidän tätä erittäin hyvänä vaihtoehtona milla saa tehtyä lyhyessä ajassa tiliä.
Suosittelen

juristi

 • Administrator
 • Full Member
 • *****
 • Viestejä: 178
 • Karma: +0/-0
  • Profiili
Vs: Soprano
« Vastaus #1 : 09.05.2014 - 13:01:01 »
Pitipäs oikein alkaa tutkimaan, kun firma oli päässyt lentämään oman tutkan alla.

Pikaisella raapaisulla eniten hirvittää vauhti, millä ovat ostelleet liiketoimintaa. Toisaalta omavaraisuusaste on vielä karvan verran yli 30% MIFin oston jälkeenkin, mutta suuri osa siitä johtuu osakemäärän kasvusta (2,5milj uutta, eli noin 16% kasvu pelkästään huhtikuussa). Yksittäiselle omistajalle jää siinä pienempi osuus tuotoista, jos suuntaus jatkuu.

Yrityksen toimiala jäi myös hiukan sekavaksi. Onko tämä nyt verkkosivustofirma vai konsulttifirma? Viimaikaisten ostosten perusteella ilmeisesti enemmän jälkimmäinen ja siltä puolelta on kyllä odotettavissa kasvua, vaikka Talouselämän MIF/koulutusartikkelin perusteella en kyseisestä ostoksesta kovin innostukaan. Finpron liiketoiminta on laajalla maantieteellisellä alueella ja hyvin tärkeää koko maan yrityskentän kannalta. Lieneekö muuten ainoa kunnon vaihtoehto, jos joku haluaa kansainvälistyä?

Uskoisin Sopranolla olevan piakkoin edessä toimintojen järkeistys/uudelleenorganisointi sekä synergioiden etsiminen. Näin nopealla liiketoiminnan hankintatahdilla ei pysty sulauttamaan uusia osia omaan toimintaan, joten lieneekin järkevää pitää ne omina palikoinaan kunnes on hetki aikaa katsoa koko paletti kuntoon. Siinä vaiheessa onkin sitten toivottavasti reippaan tuloskasvun aika.

Venäjä on tällä hetkellä iso riski. Mutta toisaalta oikeiden kontaktien kanssa siellä on nyt tilaa rellestää, kun monet kilpailijat pysyvät poissa. Lisää ainakin mielenkiintoa ja sydämentykytyksiä omistajille :)

Yhteenvetona viiden minuutin analyysin perusteella:
+ Kasvuvauhti
+ Potentiaali
+ Venäjä (onnistuessaan)
- Kasvuvauhti
- (Ainakin ulkopuoliselle) epäselvä fokus
- Venäjä (epäonnistuessaan)
- Pääomarakenne ja sen suunta

Kaiken kaikkiaan en tyrmää V/vinkkiä. Itse tosin jätän tällä kertaa vain seurantaan, mutta se johtuu suurelta osin isosta sijoituksesta, mikä söi omat tähän leikkiin varatut rahat aika pitkälti koko vuodeksi.

juristi

 • Administrator
 • Full Member
 • *****
 • Viestejä: 178
 • Karma: +0/-0
  • Profiili
Vs: Soprano
« Vastaus #2 : 18.06.2014 - 09:09:35 »
Soprano lähti näköjään lyhyellä tähtäimellä väärään suuntaan negarin siivittämänä. Toisaalta tilauskirjat taitavat olla tarpeeksi nopeakiertoisia, että pidemmän tähtäimen kuva muuttuisi merkittävästi.

Pysyn joka tapauksessa edelleen sivussa.

bullish

 • Vieras
Vs: Soprano
« Vastaus #3 : 18.07.2014 - 15:03:26 »
Mielenkiintoinen vinkki ja hyvää analyysia!! Olen myös silmäillyt firmaa jo hetken, mutta en ole nyt painamassa liipaisinta tämän tai muunkaan suomalaisen osakkeen kanssa hetkeen. Jäädään seurailemaan...